Aftrap de 18e stampvol

 

Beste vrienden, betrokkenen, lezers, schrijvers, boekhandelaren, uitgevers!

Gistermiddag was de publieke aftrap, in Canvas op de 7e, met uitzicht over Amsterdam-Oost. Doel daarvan was het project breed bekend te maken en het publiek te laten proeven aan de sfeer. Ook maakten we onze crowdfunding via Voordekunst breed bekend.

We zijn erg blij, want onze inspanningen van de afgelopen periode om publiek te vinden zijn ruim gehonoreerd. Tegen de 100 man ontvingen we, sommigen kwamen van buiten de stad, en wat lunchpubliek achterin, iedereen luisterde geboeid naar wat de schrijvers voorlazen. Dat is mooi, want het opbouwen van nieuw publiek voor literaire bijeenkomsten op een nieuwe plek gaat doorgaans langzaam, vaak begin je met hooguit 20 gasten. Dus nu er zo’n 100 man aanwezig was, weten we dat het project zeer levensvatbaar is en veel support kan vinden. De ontvangst van het program was enthousiast, berichten op Twitter maakten er direct melding van. Jong en oud, nieuw en bekend in de literatuur, veel verschillend publiek kwam naar Canvas. We zetten de foto’s dezer dagen op deze site, op FB en Twitter. We hebben veel vrienden gemaakt en enthousiasme gegenereerd.

We gaan het ijzer smeden als het heet is, en stomen meteen door naar verwijzingen naar de crowdfundingsite. De donatiebus was die middag nog niet erg vol, maar veel mensen hebben aangegeven via de site te willen storten. En we gaan ook betrokken uitgevers uitnodigen deel te nemen, en bedrijven in de buurt opzoeken, boekhandels en andere betrokkenen enthousiast maken. Fijn dat Van Pampus Boekhandel, no 2 op de lijst van beste landelijke boekhandels, er deze middag bij was!

Het was heel mooi om te merken dat het project sinds gistermiddag echt is gaan leven, en de bereidheid van mensen te voelen om te helpen Schrijvers uit Oost een jaarlang uit te zetten. Het vervolgprogramma is anders van opzet; daarover meer elders op deze site > Agenda > Na de 18e.

Binnenkort staat het interview met de redactie online, met daarin de motieven voor het vervolgproject.

Tot hier – en tot gauw ziens, en help onze andere donateurs mee om het werk voor te zetten via deze link

 

Comments are closed.