Lieke Marsman en Victor Schiferli in OBA Linnaeus op 29 maart bij Schrijvers uit Oost #5

schiferlimarsman

Lieke Marsman bestormt met veel bravoure – met werk dat getuigt van een grote gevoeligheid – het literaire landschap. Victor Schiferli is een bedachtzame alleskunner met veel oog voor zijn omgeving. Hij heeft zelfs een website waarop hij foto’s van zijn woonomgeving (Watergraafsmeer) post. Voor een keer komen Linnaeus Live (elke laatste zondag van de maand in OBA Linnaeus) en Schrijvers uit Oost samen. Op 29 maart om 15:00 gaan Marsman en Schiferli in gesprek over poëzie, schrijven en nieuw werk.

Bij Schrijvers uit Oost worden schrijvers uit het stadsdeel live geïnterviewd over hun werk en werkwijze aan de hand van hun inspiratiebronnen (leefomgeving, gedichten, boeken, films, kunstwerken, muziek). Speciaal voor Schrijvers uit Oost schrijven zij nieuw werk met Oost als vertrekpunt. Het voorlezen van de teksten vormt een vast onderdeel van het programma. Bovendien wordt elke editie afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de wedstrijd Schrijf je straat, waarvoor Oost ook telkens een inspiratiebron is. Elke aflevering vindt plaats op een andere locatie.

Lieke Marsman (1990) won op haar zeventiende de poëziewedstrijd Doe Maar Dicht Maar en debuteerde als dichter in Tirade. Ze is nu redacteur van dit tijdschrift. Op www.tirade.nu hield ze een blog bij, waarop ze werk van generatiegenoten vertaalde en becommentarieerde. In de Volkskrant schreef Arjan Peters over haar debuut: ‘Ze kan het, geen misverstand daarover.’ Voor de bundel Wat ik mijzelf graag voorhoud werd Marsman bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Liegend Konijn Debuutprijs 2011 en de Buddingh’-prijs 2011. De eerste letter is haar tweede bundel, die verscheen op 31 januari 2014.

Victor Schiferli (1967) is dichter en beleidsmedewerker bij het Letterenfonds. Hij was fondsredacteur bij De Bezige Bij en freelance journalist. Hij schreef recensies voor Het ParoolVrij Nederland en Hollands Diep. Hij debuteerde in 2000 met de dichtbundel Aan een open raam, waarover Hans Warren schreef ‘het meest volwassen debuut van de laatste tijd’ en die werd genomineerd voor de C. Buddingh’- prijs. In 2005 volgde Verdwenen obers, met daarin onder meer een lang gedicht over zijn overgrootvader Willem Schiferli (1873-1942), een kelner die op een avond zijn gezin verliet om nooit terug te keren. Zijn derde bundel heet Toespraak in een struik (2008, nominatie Hugues C. Pernathprijs). Ook stelde hij bloemlezingen samen, waaronder Meulenhoffs Dagkalender van de poëzie. Hij schreef bovendien de roman Dromen van Schalkwijk (2012).

PRAKTISCH OP 29 MAART 2015

Aanvang: 15:00 uur (inloop van 14:30 uur, i.v.m. run op de kassa verzoeken we u graag op tijd te komen)
Toegang: € 5,00 voor OBA-leden, € 6,00 voor niet-leden (incl. koffie/thee)
Reserveren gewenst via: 020-6940773 / linnaeus@oba.nl / publiciteit@schrijversuitoost.nl

Meer info over de schrijfwedstrijd ‘Schrijf je Straat’ (thema: Schrijf je Javastraat, deadline 20 maart): teuntje@schrijversuitoost.nl en www.schrijversuitoost.nl

Comments are closed.