Tjitske Jansen in Koetshuis Frankendael

Schrijvers uit Oost #5 was een intieme, geconcentreerde editie. Op de plek waar de Amsterdamse culturele elite elkaar ooit tijdens kunstenaarssalons ontmoette, streek Schrijvers uit Oost op zondag 24 maart neer voor een middagprogramma met Tjitske Jansen.

Jansen deelde met het publiek films, muziek en poëzie die haar werkelijk raakt. Ze ging in op haar bewondering voor de poëzie van Bart Chabot en de eerlijke taal van filmer Pier Paolo Pasolini waarbij je ogen ‘gewassen worden’. Ze wisselde met het publiek van gedachten over beeldende kunstwerken uit haar eigen collectie. In de kunstwerken die ze toonde waren overeenkomsten te vinden. Zo werden vaak de grenzen van het medium onderzocht, er sprak doorgaans een sterke drang uit om iets te maken en grens tussen fantasie en werkelijkheid werd overschreden.

Voorafgaand aan dit programma bood Restaurant Merkelbach een heerlijke lunch aan. Bezoekers van Schrijvers uit Oost kregen een rondleiding aangeboden door Huize Frankendael, en konden de expositie van de Belgische kunstenares Nel Aerts bezoeken.
Aan het eind van het programma werd de winnaar van ‘Schrijf je straat #5’ bekendgemaakt: Roos van Rijswijk met haar verhaal In de nieuwe Oosterburgerstraat.

Nazan Bilal werd tweede met Buurvrouw en de derde plaats was voor Anneke Koehof, voor De heilige Magdalena. Liza Mulder kreeg een eervolle vermelding voor Lieve Betsy. Het juryrapport is hier te lezen.


Comments are closed.