Schrijf je Straat #5
Het thema was ‘Schrijf je Javastraat’. Het juryrapport is te lezen onder ‘nieuws’.
Op de derde plaats eindigde Rob Feenstra met Een lichte rubbergeur. Een van de Nesciaanse vrienden die we al in de vorige editie van Schrijf je Straat ontmoetten maakt een keuze waar wij hardop om gelachen hebben en die we niet snel meer zullen vergeten. De tweede plaats was voor Fien Veldman met Sola Gratia. Een ambitieus verhaal dat in het verleden begint en in het heden eindigt en een vernuftig slot heeft dat een mooie tegenstelling in zich draagt. En Renee Simons las als winnaar haar verhaal voor: Nergens Javaanse Jongens. Een verhaal dat een hechte eenheid vormt en waarin een bijzonder beeld van de Javastraat wordt opgeroepen. Lees de winnende inzending hier.

Schrijf je Straat #4
Aflevering 4 had geen winnaars, maar wel een eervolle shortlist, in willekeurige volgorde:
Hervé de Leu met zijn gedicht Le poète maudit, waarbij de dichter het drama bleek
Mara van der Kleij met het verhaal Vallende Ster, met een aantal sterke beschrijvingen
Rob Feenstra, met het verhaal Titanig, waarin zeer innemend een groep Nesciaanse vrienden van elkaar vervreemd raakt
Renee Simons met het verhaal Paradijs Poopram, een portret van een jonge roti-bezorger
Peet Langen, die het thema op zeer eigenzinnige wijze invulde
En Tova Lindt met het korte stuk Zonder kleerscheuren
Lees het juryrapport onder ‘nieuws’

Schrijf je Straat #3 werd gewonnen door Andrea Kluitmann die wederom met haar verhaal Beter Bruin de jury overtuigde. Ook Renee Simons won met het gedicht In Artis, bij de pinguins in de zon. Op de tweede plaats koos de jury Proost! van Gerrit Hoogstraaten. En op de derde plaats Killer van Marie-Jose Vaessen. Onder nieuws is het juryrapport te vinden en we plaatsten deze keer alle winnende verhalen hier.

Schrijf je Straat #2 2014 werd gewonnen door Lotte Lentes met het verhaal Geen Svetlana. De tweede plaats was voor Pieter Olde Rikkert met het verhaal We hebben niets gezien en de derde plaats voor Domme pechvan Renée Simons. Eervolle vermeldingen waren er voor Tova Lindt en Gerrit Hoogstraten. Lees onder nieuws het gehele juryrapport en hier het winnende verhaal.

Schrijf je Straat #1 2014 werd gewonnen door Andrea Kluitmann met het verhaal Jezus en zijn baasjes. De tweede plaats was voor Jilles Eijking met het verhaal Nacht en de derde plaats was voor William de Bruin met zijn gedicht Nachtkade. Lees onder ‘nieuws’ het juryrapport en hier het winnende verhaal.

De zesde editie van Schrijf je straat had het thema ‘water in Oost’ en leverde drieëntwintig inzendingen op. Eervolle vermeldingen waren er voor het gedicht Wij zitten samen koud van Myra-Lot Perrenet Waterfietsievan Méland Langeveld. De derde prijs was voor Baukje Zijlstra met haar verhaal Vaarwel. De tweede plaats was voor Uitzicht op IJburg  van Koen Zonneveld. Maar het meest was de jury onder de indruk van De warmste dag van het jaar, van Pieter Olde Rikkert. Het juryrapport van Schrijf je straat #6 is hier te lezen.

Voor de vijfde editie was het thema ‘Buren in Oost’.  Dit zette veertien inzenders aan tot poëzie, persoonlijke herinneringen, gesproken woord en proza. Winnaar van de wedstrijd was Roos van Rijswijk met haar verhaal ‘In de nieuwe Oosterburgerstraat.’ De tweede prijs was voor Nazan Bilen voor de tekst ‘Buurvrouw’ en Anneke Koehof won de derde plaats met ‘De heilige Magdalena’. Er was een eervolle vermelding voor ‘Lieve Betsy’ van Liza Mulder. Hier is het juryrapport van Schrijf je Straat #5 te lezen.

Voor de vierde editie op 27 januari vroeg de redactie om teksten met als thema Nacht in Oost. Derk Fangman schreef volgens de jury met ‘De blues’ het beste verhaal. Op de tweede plaats eindigde ‘Geschetter’ van Yvonne Kruiper. Een derde plaats was voor Andréa Speyer, met haar verhaal ‘Getallen’.  Het Juryrapport Schrijf je Straat4 is hier in te zien.

Voor de derde editie van Schrijf je Straat op 25 november vroeg de redactie om teksten waarin migratie en Amsterdam Oost een rol speelden. Janna de Lathouder overtuigde de jury en het publiek dat aanwezig was in het Lloyd Hotel haar verhaal De Verschuiving en werd de derde winnaar van Schrijf je Straat. Op de tweede plaats kwam Ebru Akyldiz met Rolschaatsen met roze wielen en op de derde plaats Bea Sengers met Eerste liefde. Hier vind je het Juryrapport Schrijf je Straat 3.

Janna de Lathouder

Janna de Lathouder, winnaar derde editie

De tweede editie op 28 september bracht het winnende verhaal De Mandarijn van Roos Mertens. De Brugkrant wordt betrokken bij verdere publicatie van Mertens’ verhaal. Dit is het Juryrapport Schrijf je Straat #2. Radio 1 zond het door Roos live voorgelezen verhaal uit op 8 oktober.

De tweede plaats ging naar Eva Keuris met haar verhaal Onder mijn dak, de derde was voor Mels Deels met Stolperstein. Een eervolle vermelding ging naar Jilles Eijking voor zijn verhaal De Meer.

Roos Mertens

Roos Mertens, winnaar tweede editie

De eerste editie op 31 mei bracht het winnende verhaal Theo’s favoriet door Simone van Saarloos. Het Juryrapport Schrijf je Straat 1 is downloadbaar, onder deze link staat Simones verhaal. Van Saarloos is inmiddels benaderd door diverse uitgevers.

Eva Kelder,  die eindigde als tweede, publiceerde haar ingezonden verhaal bij De Revisor. George Ganzert kreeg een derde plaats in de categorie nonfictie.

Simone van Saarloos

Simone van Saarloos, winnaar eerste editie

 

Comments are closed.