SCAN0012

Vier schrijvers over hun speciaal voor de gelegenheid geschreven monologen, hun favoriete toneelstukken en -auteurs en het schrijven van toneel en andere genres.

Thomas Verbogt ontvangt de gasten van deze editie namens Schrijvers uit Oost in Oostblok, het podium van Oost. Verbogt debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans en verhalenbundels. Hij schreef meerdere toneelstukken w.o. Ik ben er nog en Gaandeweg.

Magne van den Berg won in 2008 de H.G. Van der Viesprijs voor het stuk De lange nasleep van een korte mededeling. Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) werd het afgelopen jaar genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs en won de Prijs van de Studentenjury.

Frans Strijards is onder andere bekend van het gezelschap Art & Pro, een van de gezelschappen die hij oprichtte. In 1988 ontving Strijards de eerste Vlaams-Nederlandse Toneelschrijfprijs voor Hitchcock’s Driesprong. Hij regisseerde en schreef talloze voorstellingen. Zijn roman Nadere instructies volgen verscheen in 2013.

Nathan Vecht schreef onder meer Don Juan van het Noord Nederlands Toneel, vrij naar Molière. Zijn werk werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival. Hij leidde bovendien het schrijversteam van de comedyserie MISSIE AARDE, nu te zien op NPO3 bij de VPRO.

Hannah van Wieringen viel binnen de toneelwereld al snel op met de eenakters Reiger ex Machina en Lege Plek. Met haar verhalenbundel De Kermis van Gravezuid won ze de Academica Literatuurprijs 2014. Haar dichtbundel Hier kijken we naar werd genomineerd voor de C. Buddingh prijs 2014.

Aan het einde van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt van de schrijfwedstrijd Schrijf je Straat #4!

Comments are closed.