Festival Boeken door Oost

 

Op 25, 26 en 27 mei 2018 organiseerden buurtkrant Dwars door de Buurt, Linnaeus Boekhandel, Uitgeverij Babel & Voss en Schrijvers uit Oost met andere partners uit Amsterdam Oost een groots opgezet, divers en levendig festival dat vooral in het teken stond van boeken en schrijvers uit het stadsdeel Oost. Partners in de organisatie waren: Boekhandel van Pampus, Java Bookshop, Athenaeum Boekhandel Roeterseiland en OBA Linnaeus.

Een nieuwe bundel vol verhalen van schrijvers uit Amsterdam Oost over Oost werd tijdens een feestelijke avond in Studio K gepresenteerd. Door Oost wordt het derde deel in een reeks, waarvan Oost, het literaire centrum van Amsterdam, en Meer Oost, het literaire centrum van Amsterdam, de eerste twee waren.

Het aantal bekende schrijvers in Oost is zo groot dat Door Oost verhalen bevat van namen die nog niet eerder in de reeks aan bod zijn gekomen, w.o. Henk Spaan, Alma Mathijsen, Nina Polak, Joyce Roodnat, Eva Posthuma de Boer, Marijke Schermer, Auke Kok. Net als bij de eerste twee bundels zijn winnende verhalen opgenomen van nieuwe talenten die zich hebben doen gelden bij de Schrijfwedstrijd Schrijf je Straat.

De gevraagde auteurs hebben hun nieuwe verhalen over oost voorgelezen tijdens het festival. Naar aanleiding van dit verhaal werden zij geïnterviewd. Onder andere Auke Kok en Henk Spaan gingen tijdens een grootse zondagmiddagbijeenkomst in het Lloyd Hotel in op de vraag: Hoe schrijf je over je stad? Schrijvers Alma Mathijsen, Henna Goudzand, Nina Polak en Eva Posthuma de Boer spraken in Boekhandel van Pampus op het KNSM-eiland – onder leiding van Roos van Rijswijk – over vrouwen en literatuur. Andere namen uit de lokale boekenwereld zoals Lidewijde Paris en uitgevers w.o. Reinjan Mulder werkten mee. Dit laatste met het doel niet alleen een kwalitatief sterk, maar ook een breed aansprekend festival neer te zetten. Een boekenfestival voor iedereen.

Meer info www.boekendooroost.nl

Comments are closed.